Els veïns de Cambrils, Canalda i la Valldan, tres dels nou nuclis d'Odèn, han posat sobre la taula el mal estat de carreteres com la L-401, que dóna accés a Canalda i l'uneix amb Cambrils, Llinars i el poble d'Odèn, o de la carretera sense nom que va de la Valldan a Oliana (Alt Urgell). Ho han fet en una reunió amb membres del Consell Comarcal del Solsonès, segons explica el seu alcalde, Pere Vilaginés. Aquesta és una reivindicació que l'Ajuntament ha fet arribar al Serveis Territorials de Carreteres de Lleida, de la Generalitat de Catalunya, que és qui gestiona la via.

La L-401, que és de calçada única, connecta el terme de Guixers amb Coll de Nargó, i serveix de connexió interior del municipi d'Odèn, ja que passa per diversos dels seus petits nuclis com Canalda, Cambrils i Llinars. La principal reivindicació és que la car-retera necessita una millora del ferm i que cal netejar els talussos perquè no caiguin pedres, així com mantenir les males herbes que creixen als vorals fora de la calçada, i repintar en alguns casos la senyalització lateral.

Pel que fa a les carreteres de titularitat municipal, de les quals també es va parlar a la reunió, Vilaginés exposa que «n'hi ha que passen de carretera a camí perquè falta acabar d'asfaltar, però el poble no té prou pressupost per fer-se'n càrrec». Per això també demanen l'ajut d'administracions supramunicipals i l'alcalde n'ha parlat «amb el departament d'Agricultura», per bé que no es mostra optimista, ja que «de moment no hi ha diners».

Odèn és un municipi rural del nord del Solsonès. Està format per nou nuclis: Canalda, el Montnou, Odèn, el Racó, Cambrils, Llinars, la Valldan, la Móra Comtal i el Sàlzer, on les masies disseminades comparteixen paisatge amb extensions de boscos i paratges esquerps d'alta muntanya.

El Consell Comarcal ha celebrat trobades amb sis dels quinze pobles del Solsonès per planificar les línies de treball comarcal dels propers anys. Fins ara la majoria han coincidit a posar èmfasi en les mancances en camins i telecomunicacions. En una de les últimes trobades, a Llobera, una vintena de veïns van reivindicar millores en el servei de recollida selectiva i els contenidors, que a muntanya i en nuclis disseminats es veuen afectats per les inclemències meteorològiques.