La construcció de l'escola El Vinyet s'iniciarà l'estiu vinent i podria estar enllestida el gener del 2019, segons han confirmat a Regió7 fonts del departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Els nous pressupostos del Govern català per al 2017 preveuen destinar una partida de 394.084 euros al projecte, llargament reivindicat des de l'Ajuntament de Solsona i entre l'equip docent i els pares i mares del centre educatiu. El Vinyet va obrir portes el 2007, fa gairebé 10 anys. L'escola se situa, de moment, en uns barracons al camp de futbol sala d'un vell complex esportiu.

La previsió del Govern és que el document amb el projecte definitiu estigui a punt el gener del 2017. Tot seguit, se seguiran els tràmits administratius per a la licitació pública i les obres podrien començar el mes de juny amb un termini d'execució de 18 mesos. L'escola ocupa un espai provisional des del 2007 i el projecte preveu que el nou centre sigui capdavanter en eficiència energètica i l'ús d'energies renovables en una superfície de 2.450 metres quadrats. L'escola va estrenar la línia de 6è de primària el curs passat.

El projecte constructiu que s'hi durà a terme és essencialment el mateix que es va presentar l'any 2014. El departament ha plantejat un conjunt molt eficient energèticament, que pretén assolir un consum molt baix i que ha de servir de model per a futures escoles.

Per aconseguir-ho, i a banda de les orientacions adequades i els aïllaments adients, en la façana que donarà als patis i pistes esportives es construirà un porxo cobert per plaques solars, i la calefacció, per terra radiant, s'alimentarà amb una caldera de biomassa. El pati de petits, separat del de la resta de cursos, estarà format per dos espais, un amb terra tou de cautxú i un altre de destinat a sorral. El centre escolar estarà format per dos edificis, un de destinat a aules i serveis comuns i l'altre a gimnàs i sala multiusos.

La comunitat escolar veu així la llum al final del túnel, ja que després de diversos retards i de no poder-se incloure als pressupostos en anys anteriors, el projecte ja té dates concretes d'inici i finalització de les obres. El 2014 va presentar-se el projecte bàsic a la mateixa escola i va tenir els elogis de l'equip directiu i els pares, però llavors l'obra no va trobar lloc al calendari. El nou centre s'ubicarà a tocar del nou carrer de Francesc Ferrer i Guàrdia, que l'Ajuntament va urbanitzar amb aquest propòsit fa dos anys.