A aquestes alçades de l'any, els nens i nenes d'arreu de Catalunya ja han fet l'arbre de Nadal i el pessebre, i molts alimenten cada dia el tió amb l'esperança que els cagui encara més regals que l'any anterior.

Per anar fent boca, Solsona va organitzar ahir, per segon any consecutiu, la fira on aquest element màgic, amb molts anys de tradició darrere, es converteix en protagonista. Una mostra dels tions més autèntics nascuts als boscos del Solsonès, amb un gran buit al seu interior capaç d'encabir totes les llaminadures, regals i algun tros de carbó.

La fira també va ser protagonitzada per una dotzena de parades de productes artesanals del territori, ubicades a la Plaça Major de la població.

Una de les paradistes afirmava ahir al migdia que «és molt important que els infants tinguin l'oportunitat de celebrar la cultura popular de casa nostra, i més encara en unes dates tan assenyalades i amb una figura tan significativa».

Al llarg de tot el dia es van organitzar activitats per a tots els públics: cantades de nadales, sessions de contes per als més petits, tallers de decoració i d'elaboració de torrons artesanals... Sens dubte, però, una de les activitats més emblemàtiques va ser l'exposició que va agrupar tions de diferents cases del poble. Cada tió amb la seva particular ornamentació: alguns ben abrigats, d'altres personalitzats o bé sense cap altre afegit que la seva pròpia essència.

En conjunt, una bonica reunió de troncs màgics que guarden en silenci anècdotes familiars i llargues estones d'espera i il·lusió dels més menuts.

A més a més, la fira també va ser ahir una bona oportunitat per recordar als visitants que el Nadal no és per a tothom igual. L'activitat «Alimenta el tió amb il·lusió», organitzada pel Rebost Solidari del Solsonès, la Creu Roja i Càritas va mostrar la vessant més solidària de la fira, recollint joguines i aliments. Tot plegat per aconseguir omplir el forat d'un gran tió que d'una manera o una altra, aconsegueixi mantenir l'essència i la màgia típica d'aquestes dates nadalenques i regali esperança arreu de la comarca.