L'Ajuntament de Solsona ha començat les obres de construcció del parc de patinatge en una zona que preveu dotar de diversos equipaments esportius i lúdics a l'aire lliure, al sector de la Cabana del Catedràtic. Aquesta primera fase d'obres es finançarà amb els 75.000 euros que l'Ajuntament va rebre de Mercadona, després que l'empresa constructora del supermercat acordés el 2014 fer els abocaments de terra en terreny municipal a canvi de fer efectiva una compensació. Per bé que dependrà en bona part del que permeti la meteorologia, està previst que l'espai per a patins i bicicletes estigui enllestit al febrer, segons la regidora d'Urbanisme i Obres Públiques de Solsona, Rosó Barrera.

Els treballs que s'hi fan consisteixen en la pavimentació amb formigó del futur parc de patinatge i la seva adequació, de manera que tingui grades, escales, parts remuntables i rampes de diferents nivells de dificultat. «És una reivindicació del Consell d'Infants i Adolescents (CIAS) que ve de la legislatura anterior i que, des de l'executiu, teníem el compromís de fer possible», explica la regidora Rosó Barrera.

A més de l'skatepark, el projecte existent contempla, en funció de la predisposició pressupostària i encara sense terminis, la inclusió d'una pista de futbol i ping-pong, i una pista de bàsquet d'una sola cistella. També s'hi volen habilitar pistes de bitlles per satisfer l'afició que hi ha a aquest esport entre un sector de veïns del barri.

L'espai se situa darrere del supermercat Mercadona i delimita amb els carrers del Metge Cots, Àngel Guimera i Mossèn Penina.

Així, per nivells, preveu estar envoltat d'una zona enjardinada més elevada i camins de sauló «per tal que esdevingui una zona lúdica i de passeig», apunta Barrera. En el seu conjunt, es tracta d'un solar amb una meitat de propietat privada i una meitat municipal, que es destina a equipaments.

El que s'hi instal·li, però, encara podria estar obert a discussió. «En funció de la demanda de les entitats juvenils i la ciutadania: si es detecta que hi ha una necessitat concreta, el projecte és obert a modificacions», considera Rosó Barrera, regidora d'Urbanisme.