Un mapa de barreres arquitectòniques confeccionat per Alternativa per Solsona - CUP ha detectat més de cent punts conflictius als carrers de Solsona. Segons explica el portaveu del grup municipal, Òscar García, la formació ha presentat a l´ajuntament un informe en què ubica fins a 117 obstacles a tot el nucli que dificulten o impedeixen el pas a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta de llocs en què la vorera no està rebaixada per accedir al pas de vianants, hi ha fanals o arbres al mig del pas, canvis sobtats de nivell, manca generalitzada de rampes, o trams sense vorera o bé amb aquesta inacabada.

La majoria de punts van ser identificats pels participants en una caminada oberta a tota la ciutadana que va convocar la CUP a l´octubre. «La realització d´una activitat dirigida a la detecció de barreres arquitectòniques a la ciutat apareixia al nostre programa electoral i va fer-se amb la intenció de proposar al govern municipal una intervenció dirigida a la seva eliminació o minimitzar-ne l´impacte», diu García. El web alternativapersolsona.cat/barreres mostra els obstacles i permet als ciutadans afegir altres barreres arquitectòniques que puguin detectar amb un senzill formulari.

L´executiu local té un pla en marxa

El govern local d´ERC ha iniciat els darrers mesos un pla de supressió de barreres pel qual havien demanat a entitats i agents municipals que els fessin arribar els obstacles que detectessin. Per oferir «una eina més» per la seva eliminació - comenta García - i conscients que no és una tasca senzilla, la CUP els ha presentat l´informe. Fins ara, l´Ajuntament havia treballat, per exemple, en la supressió del pas de vianants del carrer del Pedraforca. L´executiu també ha millorat l´accés a la vorera des de la plaça reservada per a minusvàlids a l´aparcament de les Moreres i ha adjudicat una obra per facilitar l´accés a l´auditori de la Sala Polivalent i una altra per refer el paviment de la travessia de Sant Isidre.

Fonts consistorials, indiquen que «ara s´aniran executant les millores plantejades per l´Amisol, atès que es creu que afecten un col·lectiu més sensible», i els propers dies, s´estudiaran les aportacions rebudes i es farà una priorització per destinar-hi recursos. El pla es concep com un document obert a incorporacions posteriors.