Míriam Piqué va recollir divendres en nom del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) una menció honorífica en reconeixement a l'estreta i continuada col·laboració amb el Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya en l´àmbit de l´estudi, l´anàlisi i la divulgació dels incendis forestals.

El conseller d´Interior Jordi Jané, a proposta del director general de Prevenció, Extinció d´Incendis i Salvaments, va ser l´encarregat de fer el lliurament. L´acte, presidit per Carles Puigdemont, es va realitzar a Figueres, durant la concentració dels Bombers amb motiu de la festivitat del seu patró.

El CTFC treballa en l´estudi del paper del foc dins l´ecosistema i de les estratègies d´adaptació de les espècies forestals, per tal de fer una gestió del risc d´incendi més complerta i encertada que permeti avançar cap a paisatges menys vulnerables als grans incendis forestals. El coneixement dels patrons d´ignició i de propagació dels incendis forestals permet integrar el risc d´incendis forestals a la planificació forestal i territorial d´una manera més cost-eficient.