El grup municipal d'Alternativa per Solsona-CUP va entrar una moció el passat 20 de març a l´Ajuntament de Solsona en què demana que la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès (MAAS) i l´empresa Aigües del Cardener SA realitzin una auditòria tècnica, legal i econòmica per descartar possibles irregularitats.

"Existeixen indicis més que raonables que fan pensar en l´existència d´irregularitats que, en alguns casos, podrien ser constitutius d´il·lícits penals i en tots els casos moralment reprobables", sostenen fonts de la CUP. L´esquerra independentista assegura haver demanat documentació i actes a la mancomunitat a través d'una instància i critica que ningú els hi ha facilitat.

La MAAS ha al·legat en una resposta per escrit - segons explica la CUP - que representants de l´ens ja es van reunir amb els cupaires. "Una reunió informativa no pot suplir l´entrega de documentació", lamenta el portaveu de la CUP a Solsona, Òscar García. La formació al·lega que, tot i haver-les demanat, tampoc han pogut disposar de les actes de la mancomunitat, donat que els han dit que han d'esperar "que estiguin penjades al portal de transparència", diu García.

Segons la CUP, tot i haver-ho demanat, no han pogut veure "els informes del secretari de la Mancomunitat, de l'Associació Catalana de Municipis i d'un bufet d'advocats extern respecte la contractació de l'empresa DITEC, i tampoc la relació de les factures entre la Mancomunitat i DITEC".

"La nostra voluntat és treballar amb informació i fets concrets i exercir l'acusació popular si hi ha indicis suficients i raonables d'irregularitats", explica García, que lamenta no haver tingut fins ara un accés directe a la documentació sol·licitada.