Avui, 30 de març, el Consell Comarcal convoca la ciutadania solsonina a una sessió informativa sobre el procés participatiu desenvolupat al Solsonès entre els mesos de novembre i gener. Serà a dos quarts de 9 del vespre al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató. Amb aquesta cita, l'ens culmina la ronda de visites realitzada a tots els municipis per tal de recollir les propostes i inquietuds dels ciutadans.

En aquesta primera fase del procés participatiu hi han intervingut fins ara 260 persones dels 14 municipis de la comarca menys Solsona, que durant l’any 2012 ja havia desenvolupat un procés participatiu, anomenat Solsona Co.

A la sessió d’aquest vespre, en primer lloc, s’explicaran els serveis que ofereix el Consell Comarcal del Solsonès i, a continuació, es farà una proposta d’encaix dels resultats obtinguts a les sessions participatives dels municipis amb les conclusions extretes del Solsona Co.

L’objectiu del procés participatiu impulsat pel Consell Comarcal és dissenyar una estratègia comarcal conjunta, basada en la cooperació i l’interès col·lectiu, amb una clara vocació inclusiva, per tal d’aconseguir una transformació positiva en el territori que permeti dinamitzar-lo socialment i econòmicament. Gràcies a la participació ciutadana, a dia d’avui, es disposa d’un primer esborrany que recull les sensibilitats, aportacions i propostes fetes fins al moment a cada municipi. Els punts amb més consens i, per tant, els que més interès desperten s’agrupen en els cinc eixos següents:

1. Territori, medi ambient i infraestructures

2. Desenvolupament econòmic, ocupació i cohesió social

3. Salut i serveis socials

4. Joventut

5. Educació

Properament, taules de treball

Per tal d’aprofundir qualitativament i col·lectivament en aquests eixos s’organitzaran taules de treball obertes a tothom, les dues primeres abans de l’estiu, i les tres restants durant el segon semestre de l’any. La primera taula de treball, “Territori, medi ambient i infraestructures”, tindrà lloc el dilluns 24 d’abril a les vuit del vespre al Consell Comarcal, mentre que la segona, “Desenvolupament econòmic, ocupació i cohesió social”, se celebrarà el dilluns 8 de maig a les vuit del vespre a la mateixa seu de l’ens.