L'Ajuntament de Solsona estudiarà les propostes de 113 joves per començar a definir el Pla de Joventut, que ha de marcar les actuacions en la matèria dels propers anys. La regidoria de Joventut de Solsona, explica la responsable de l'àrea, Yasmina Valderrama, ha fet una enquesta en línia als veïns de 16 a 29 anys per dilucidar quines són les necessitats de la població solsonina en àmbits tan diversos com els estudis, la feina, l'habitatge, el transport, l'oci o la cultura.

El procés participatiu es treballa també a partir de trobades amb dues franges d'edat, de 12 a 16 anys -a partir, bàsicament, del Consell d'Adolescents- i de 17 a 29. Va ser en la primera de les trobades de 17 a 29 anys on va sorgir precisament la idea de l'enquesta, tenint en compte la discreta assistència presencial que hi havia hagut. «Estem contents, perquè l'enquesta ha tingut molt bona resposta», diu Valderrama.

La propera reunió de la franja de més edat es farà a principi de maig i servirà per fer el buidatge de les enquestes «i començar a definir cap on ens volem dirigir», assegura Valderrama. Segons fonts de l'Ajuntament, serà llavors quan es puguin donar a conèixer quines són les actuacions que prioritza el jovent de Solsona.

Les primeres accions del Pla de Joventut «s'implementaran el 2017», comenta Valderrama. La regidora valora la implicació en la qüestió del Consell d'Adolescents, que va reunir-se aquest dilluns.