El dimarts 25 d'aquest mes la regidoria de Cultura de Solsona tancarà el termini d'admissió de propostes per al concurs del disseny del programa i el cartell de la propera Festa Major, que se celebra del 7 a l'11 de setembre. Les bases es mantenen iguals que l´any passat, així com el premi per a l'obra guanyadora, que és de 500 euros.

Cada concursant pot participar-hi amb un màxim de dues obres, que han de ser originals i inèdites. Tant la tècnica com la disposició són lliures, si bé les mides han d'oscil·lar entre els 22 i els 30 centímetres. En el disseny hi han de figurar el text "Festa Major 2017 Solsona" i els logotips de l´Ajuntament de Solsona, Festa patrimonial d'interès nacional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El jurat, que estarà integrat per l´alcalde, la regidora de Cultura, un representant dels mitjans de comunicació locals i un artista local, valorarà els treballs en funció de l´originalitat, la creativitat, la inclusió en el disseny d'algun motiu al·lusiu als elements tradicionals de la festa i la qualitat de la presentació. La persona guanyadora rebrà l'encàrrec de confeccionar l'interior del programa de la Festa Major, el programa de mà i la resta de la línia gràfica de la propera edició. Les bases completes d'aquest concurs es poden descarregar del subapartat "Concursos" de l'apartat "Documents" del web de l'Ajuntament. L'any passat van concórrer al concurs sis propostes, d´entre les quals es va seleccionar la de l´artista solsoní Aleix Albareda.

D'altra banda, enguany l'Ajuntament sospesa diferents opcions per reduir el pressupost que es destina a la difusió en paper de la Festa Major, un dels plantejaments que s´han posat damunt la taula en el marc del procés participatiu sobre la celebració, sense que se´n vegi ressentida la qualitat del programa, considerat una publicació col·leccionable.