L'Associació Fènix del Solsonès oferirà un nou servei adreçat a les persones que tenen o han tingut càncer i als seus familiars més propers, que té com a finalitat «trobar-los una feina que s'adapti a les necesitats físiques i emocionals derivades de la malaltia», explica el president de Fènix, Jordi Riart. L'objectiu és acompanyar i donar suport a aquest col·lectiu en el seu procés de cerca de feina, facilitar el seu accés a la reincorporació laboral i reduir l'estigma.

L'entitat de suport als malalts i els seus familiars posarà en marxa a l'abril aquest servei voluntari i gratuït d'orientació laboral, de nom Reprèn, que impulsa la Federació Catalana d'Entitats de lluita contra el Càncer (FECEC).

El Reprèn pretén cobrir les necessitats d'aquelles persones que requereixen un canvi de feina arran de les conseqüències físiques i emocionals derivades de la malaltia. «Recuperar el ritme després del càncer és difícil i no sempre és possible, fins i tot per a familiars que han deixat l'anterior feina per acompanyar els seus éssers estimats», comenta Riart.

Una treballadora social de la FECEC acompanyarà els solsonins que han tingut càncer en el seu procés de cerca de feina, i també n'avaluarà amb profunditat les necessitats i les gestionarà a partir d'un programa d'orientació i de la intermediació laboral de la Caixa i el seu projecte Incorpora, «per tal de facilitar l'accés al món laboral», comenta Riart.

L'Associació Fènix, amb punt de trobada al casal cívic Xavier Jounou de Solsona, habilitarà un espai per a la implementació del servei al Solsonès. Els interessats a rebre l'orientació poden posar-se en contacte a partir d'aquest mes amb els responsables del nou servei, perquè de seguida que hi hagi qui demani recórrer-hi, començarà a funcionar.

Segons Jordi Riart, l'entitat solsonina de suport als malalts de càncer i als seus famíliars s'ha posat també en contacte amb l'Agència de Desenvolupament local de Solsona i Cardona per tal de «treballar conjuntament» i poder facilitar el contacte amb empreses del territori que estiguin disposades a incorporar personal. L'horari de la treballadora social que es desplaçarà des de Barcelona dependrà de la demanda.