En un dinar amb la premsa de valoració de mandat, aquest migdia, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), ha anunciat que no es presentarà a les eleccions 2019, convençut que "és el més correcte", i deixarà la política. "La gent d'ERC no estem als càrrecs per ocupar cadires, sinó per fer molta feina per al poble", ha assegurat Rodríguez, que s'ha mostrat satisfet amb la tasca que està duent a terme el seu executiu.

Rodríguez ha qualificat el govern d'ERC d'un executiu que ha treballat i treballa "el detall" però no descuida els equipaments i els grans projectes de ciutat. "Estem satisfets del ritme d'execució del pla de mandat, quantitativa i qualitativament", ha exposat Rodríguez.

"Hauré estat 12 anys a l'Ajuntament i 9 i mig d'alcalde, i ha estat una sort enorme estar en un moment com l'actual al Parlament de Catalunya [com a diputat]. Per tant em sento un gran afortunat, afortunat també per haver estat alcalde de la ciutat", ha afirmat Rodríguez, a qui tot i així encara li queden dos anys al capdavant del govern de Solsona. "Tinc ganes de reposar, quan acabarà el mandat tindré 52 anys", ha afegit.

Rodríguez ha elogiat que a ERC "hi ha un grup de persones a dins i fora de l'Ajuntament que ho podrien fer bé i ara caldrà començar a valorar perfils", malgrat que no ha volgut valorar en profunditat quin procés se seguirà per trobar substitut. "M'agradaria que ens fèssim un plantejament de quin ha de ser el model de lideratge que creiem que ha de tenir la formació política al Solsonès", ha valorat.

L'alcalde republicà ha admès que "veníem d'un lideratge molt fort del Xavier Jounou" i que aquests anys s'ha seguit a grans trets un model de lideratge "possiblement sí força presidencialista, tot i que no era la meva voluntat".

"ERC serà favorita a les municipals de 2019"

David Rodríguez s'ha emocionat visiblement en anunciar la seva decisió, sobretot també en recordar "la important tasca" del difunt alcalde Xavier Jounou, de qui s'ha considerat hereu. Rodríguez ha considerat que ERC és la favorita per guanyar les eleccions a Solsona l'any 2019, "per la presentació i el bagatge de la feina feta".

L'àpat s'havia convocat per fer balanç dels 2 anys de l'actual mandat i dels 10 anys de govern d'esquerres a Solsona. Rodríguez hi ha destacat l'aposta per l'ampli plantejament d'àmbit territorial en promoció econòmica, l'aposta per convertir el parc de la Mare de la Font en un pulmó verd de la ciutat i la compra del terreny del camp del Serra, de la que ha dit que se sent "molt orgullós".

"Cal implementar el porta a porta"

"Solsona està cuidada, està endreçada, la brigada funciona i hem estat un govern que no només ha cuidat els equipaments sinó l'atenció als barris - per exemple - amb la figura del regidor de barri ", ha subratllat. D'entre les propostes per al que resta d'exercici fins a 2019, l'alcalde ha explicat que hauran d'implementar la recollida de residus porta a porta a la ciutat. "Caldrà demanar molta paciència", ha valorat.

Un dels projectes pendents de redacció i encara en estat embrionari és el del futur tanatori, que Rodríguez ha explicat que valoren poder situar a l'actual club Sant Jordi.