La biblioteca Carles Morató de Solsona acull avui una activitat familiar gratuïta d'àlbums il·lustrats, que s'adreça a infants a partir de 3 anys i es durà a terme a les 11 del matí. «Emmiralla't en un llibre» és el títol d'aquesta nova activitat familiar per promocionar la lectura que coorganitzen la regidoria d'Educació de Solsona, a través del Pla Educatiu d'Entorn, i la mateixa biblioteca. Es tracta, a més, d'una de les primeres propostes emmarcades en la programació de Sant Jordi d'enguany.

Aquesta iniciativa, d'entrada lliure, se centrarà en els anomenats àlbums il·lustrats i serà conduïda per Mariona Trenchs, nar-radora especialitzada en aquest tipus d'obres. L'activitat no requereix inscripció prèvia i s'adreça a famílies amb nens i nenes a partir dels 3 anys. Es farà al saló de les Homilies d'Organyà.

En un moment en què la cultura de la imatge té cada vegada més pes, els àlbums il·lustrats, expliquen fonts de la biblioteca, «s'han convertit en una peça fonamental de la literatura infantil i van guanyant popularitat a les escoles i entre les famílies, ja que són un filó per fomentar la lectura».