L'alcalde de Solsona, David Rodríguez (ERC), va anunciar ahir que no es tornarà a presentar a les eleccions del 2019. Així mateix, Rodríguez va dir que deixarà l'escó com a diputat al Parlament en acabar la legislatura. El batlle republicà va emocionar-se visiblement en comunicar la seva decisió durant un dinar amb la premsa, que va servir per fer la valoració dels dos anys de mandat i els 10 anys de govern d'esquerres a Solsona. «En política has de saber entrar, però és molt important saber sortir», va afirmar.

Rodríguez va mostrar-se satisfet de la tasca del seu executiu. «Solsona està cuidada i està endreçada, som un govern que no només té cura d'equipaments i projectes de ciutat, sinó també dels petits detalls com l'atenció als barris», va dir. Rodríguez va afegir que estava content «del ritme d'execució del pla de mandat, quantitativament i qualitativa».

Quan plegui el 2019, David Rodríguez haurà estat 12 anys a l'Ajuntament i 9 i mig d'alcalde. «Em sento afortunat per haver estat alcalde de la meva ciutat i per haver estat diputat al Parlament en un moment com l'actual», va sostenir Rodríguez, a qui tot i així li queden dos anys al capdavant del govern de Solsona. «Tinc ganes de reposar, quan acabi el mandat tindré 52 anys», va afegir.

David Rodríguez va considerar que aquest era un bon moment per anunciar la seva marxa, ja que va dir que «vulguis o no, amb el pas del temps, fas coses per inèrcia, i això no és bo».

A més, l'alcalde va subratllar que «la gent d'ERC no som als càrrecs per ocupar cadires, sinó per fer molta feina per al poble».

Pel que fa el seu relleu, Rodríguez no va voler-hi aprofundir, però va apuntar que «dins i fora de l'Ajuntament hi ha un grup de persones que ho podrien fer bé». Per a Rodríguez, ERC serà «favorita» als comicis del 2019. «M'agradaria que ens féssim un plantejament de quin ha de ser el model de lideratge que creiem que ha de tenir la formació», va proposar.

L'alcalde d'ERC va admetre que el partit «venia d'un lideratge molt fort de Xavier Jounou» i que aquests anys s'ha seguit a grans trets un model de lideratge «possiblement presidencialista, tot i que no era la meva voluntat».

David Rodríguez va elogiar la figura del difunt alcalde Xavier Jounou, de qui va considerar-se «hereu». Rodríguez va fer un balanç positiu de govern, en què va destacar la promoció econòmica, la compra del Camp del Serra, l'aposta pel parc de la Mare de la Font «com a pulmó verd de Solsona», la biblioteca o la sala polivalent. També haver mantingut «els comptes sanejats» malgrat passar d'un pressupost de 10,7 milions el 2007 als 8,5 milions actuals.