El trabucaire Ramon Vila, conegut com el Ramon de Gilibets, ha mort a l'edat de 82 anys. Vila va ser cap de colla dels Trabucaires de Solsona durant prop de 40 anys. La corporació i l'ajuntament s'uneixen al dolor de la família i els companys del grup.

El seu funeral tindrà lloc aquest dijous, dia 13, a les 11:00h a l'església parroquial de Peracamps (Llobera). Ramon Vila va néixer l'octubre del 1934 a la casa Gilibets de Llanera. Va treballar de pagès i al sector industrial. La seva principal afició va ser la tradició dels trabucaires, a la qual es va abocar plenament durant més de quatre dècades.

Un dels membres més veterans de la colla, el 2015 va protagonitzar la trabucada que el dia 7 de setembre enceta la Festa Major des del balcó consistorial. En els Trabucaires de Solsona, que es van constituir formalment el 1965 i són considerats els més antics de Catalunya, s´han emmirallat bona part de les colles catalanes. Amb les seves galejades, els trabucaires donen relleu a les festes tradicionals solsonines i participen en pràcticament totes les cites festives locals. La seva propera sortida, precisament, serà diumenge amb motiu de les Caramelles.