Dilluns vinent, dia 24, s’activarà la pilona retràctil del portal del Pont de Solsona. És la tercera d’aquestes característiques que instal·la l’Ajuntament per regular l’accés del trànsit rodat al nucli antic. El nou mecanisme es mantindrà abaixat durant l’horari comercial. Residents, propietaris amb garatges i comerciants de la zona encara poden sol·licitar la tarja de proximitat necessària per fer baixar la pilona a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) municipal.

Si bé aquest mecanisme de funcionament automàtic fa setmanes que està tècnicament a punt, la regidoria de Governació ha ajornat uns dies la seva activació a l’espera que es tramitessin més targes de proximitat que les que s’havien expedit durant el febrer. En aquests moments se n’han lliurat 136. La necessiten els veïns, propietaris i establiments de les places de la Catedral, Major, Sant Salvador, Ribera i Sant Pere i els carrers de Sant Llorenç, Sant Miquel, Sant Nicolau, del Bou, Sant Cristòfol, Sant Salvador i Llobera.

Com a novetat respecte el funcionament fins ara de les pilones del portal del Castell i de l’avinguda de la Mare de Déu del Claustre, les targes de proximitat permetran als seus titulars accedir al centre històric indistintament per qualsevol dels punts regulats amb aquest sistema. Va ser una petició de l’Associació de Veïns del Nucli Antic.Excepció els divendres de mercat

La pilona del portal del Pont estarà abaixada durant l’horari comercial, és a dir, de dilluns a dissabte de nou a dos quarts de dues i de cinc a dos quarts de nou, excepte els divendres de mercat, en què es mantindrà apujada durant tot el matí. Aquest és un horari comunicat a l’Associació de Veïns, que hi ha donat el seu vistiplau. De totes maneres, l’Ajuntament en farà un seguiment durant un temps per comprovar si suposa possibles inconvenients i cal introduir-hi canvis.

No obstant això, el fet que en horari comercial es permeti la circulació de vehicles per aquest punt, la Policia Local recorda que es manté la prohibició d’estacionar en determinats indrets ja senyalitzats, com les places Major, de la Catedral i de Palau.

La voluntat de la regidoria de Governació és anar desplegant aquest sistema progressivament a la resta d’entrades al nucli antic solsoní. La seva implementació, iniciada el 2014 pel portal del Castell, satisfà fins ara els objectius del consistori. Entre els avantatges d’aquest mecanisme hi ha la comoditat per als conductors, ja que funciona automàticament, i la seva integració estètica en l’entorn de pedra.