Solsona ha posposat uns dies l'activació del piló del Pont, que la regidora de Governació, Isabel Roca, havia anunciat per a ahir 18 d'abril, per donar més temps als veïns del nucli a adquirir la targeta de proximitat que en permet l'obertura remota.

En principi, l'Ajuntament preveia que s'activés a principi del mes de març, però el nombre reduït de persones que llavors havien sol·licitat la targeta de proximitat -només una seixantena- va fer que la regidoria de Governació decidís esperar-se fins després de Pasqua perquè ho considerava un nombre «molt baix». Aquest cop es deixen uns dies més de marge amb l'objectiu que, quan s'activi, la tinguin el màxim d'usuaris possible, tot i que el piló i el mecanisme estan instal·lats i podrien funcionar.

Fonts veïnals consultades per Regió7 expliquen que l'acollida dels pilons genera diversitat d'opinions, però que alguns veïns són refractaris a un sistema que, de totes maneres, encara permet l'accés al barri per altres punts, com el carrer de Sant Pau o Regata.

El consistori disposava d'unes dues-centes targetes de proximitat per expedir a través de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, malgrat que no s'han fet públiques quantes n'hi ha de repartides. Aquest serà el tercer piló retràctil d'aquest tipus que es posa en marxa al nucli antic solsoní, després de la instal·lació del del portal del Castell, el març del 2014, i el de l'avinguda de la Mare de Déu del Claustre, l'abril del 2015.

El nou mecanisme es mantindrà abaixat durant l'horari comercial. Els veïns i establiments que necessiten la targeta són els de les places de la Catedral, Major, Sant Salvador, Ribera i Sant Pere i els carrers de Sant Llorenç, Sant Miquel, Sant Nicolau, del Bou, Sant Cristòfol, Sant Salvador i Llobera.