El Bisbat de Solsona ofereix dues rectories per a les vacances d'estiu de les famílies nombroses. Es tracta d'un nou projecte que es posarà en marxa aquest proper juny i sobre el qual el bisbe Xavier Novell ja havia mostrat intencionalitat en alguna de les seves glosses setmanals. Ho explica des del bisbat solsoní, Encarna López, responsable del projecte.

La iniciativa consisteix en oferir a pares i mares amb tres o més fills la possibilitat de fer vacances en una rectoria, concretament a la rectoria de Cambrils (Odèn), al Solsonès, o a l'hostatgeria del Santuari de Lurdes de la Nou de Berguedà.

Com a requisit, cal que la família estigui vinculada al bisbat, per la qual cosa es tindran en compte les referències dels rectors que els coneguin. Els dies que s'ofereixen són del 17 de juny al 16 de setembre, atès que cada família hi podrà estar una o dues setmanes, i no es posa preu, però sí la voluntat «per poder cobrir les despeses mínimes, com l'aigua, la llum o la neteja», exposa Encarna López.

Segons López, el bisbat de Solsona es fa càrrec «del lloguer de la rectoria» davant de la parròquia, durant el període en el qual s'ofereix com a casa de vacances.

Encarna López també posa l'accent en el fet que les famílies rebran, en arribar, un dossier en què se'ls oferiran diverses activitats, com caminades, visites per la zona o un berenar a casa d'una família acollidora.

La voluntat és, si la iniciativa té èxit, poder-la ampliar els propers anys en funció de la demanda. El projecte es titula «Vacances per a famílies nombroses» i qui s'hi animi pot demanar informació al bisbat des d'aquest mateix mes.