Donar a conèixer als joves solsonins i les seves famílies els perfils professionals que necessita el mercat laboral del territori i fer-ho de la forma més directa, que és mitjançant la participació de les empreses. Aquest és l’objectiu de la primera Jornada d’oportunitats que s’organitza a Solsona, el proper 6 de maig, i que porta per títol “El teu futur al territori”. Aquesta setmana se n’obren les inscripcions per als assistents.

La Jornada d’oportunitats és una iniciativa de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l’associació d’Empresaris per al Solsonès, sorgida arran d’una necessitat detectada en el si de la taula empresarial del darrer taller de Solsona Co, el passat 13 de febrer. S’hi va proposar una fira d’oficis on es presentessin els perfils professionals més buscats. “El nostre repte és l’arrelament del talent jove a la ciutat posant en comú l’oferta i la demanda de llocs de treball a curt i mitjà termini”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Gonzàlez. “Hem d’afavorir que els joves puguin desenvolupar la seva formació per tenir oportunitats laborals que els permetin quedar-se a Solsona”, afegeix.

Fins ara han confirmat la participació en aquesta convocatòria empreses dels sectors industrial i de serveis, institucions del món agrari i centres educatius de secundària, entre d’altres.

Es duran a terme dues taules rodones: a la primera s’hi mostrarà el sector industrial, que és el que ofereix més ocupació, mentre que a la segona prendran protagonisme activitats d’atenció a les persones, l’hostaleria i el turisme, entre d’altres. La jornada es durà a terme a la sala cultural de l’Ajuntament de deu del matí a dos quarts d’una del migdia.

L’organització en remarca la necessitat d’inscriure-s’hi prèviament, en línia, a través de l’enllaç www.adlsolcar.cat/inscripcions-2, o bé trucant al 973481009. A banda de joves i pares, aquesta cita també és oberta a persones que volen complementar la seva formació per adequar-la als perfils que busquen les empreses.