L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys vol asfaltar els carrers que la crisi de la totxana va deixar sense pavimentar. Els treballs de pavimentació del passatge de Busa s'han portat a terme aquest mes d'abril i el consistori espera poder actuar en altres vies «en funció del pressupost», explica l'alcalde, Francesc Xavier Mas. Els treballs d'asfaltatge del passatge de Busa han consistit en l'anivellació, aixecament de tapes de serveis i pavimentació asfàltica del carrer.

L'obra, destaca Mas, s'engloba dins de les actuacions que fa l'Ajuntament «per tal que, a poc a poc i en la mesura del que permet el pressupost municipal, es vagin pavimentant els carrers que actualment encara són de terra». En aquest sentit, s'ha decidit actuar en aquest vial ja que els serveis existents ja estan tots soterrats i l'únic que faltava era la pavimentació. Tot i que és un carrer de poca longitud, dóna accés a diversos veïns.

«La majoria de carrers que tenim sense pavimentar és perquè, durant el boom de la construcció, es va construir molt però no es van pavimentar adequadament els vials. Això està portant problemes importants que cal anar solucionant», ha admès Mas.

Aquest també era el cas del passeig de Cal Sant, que ja es va pavimentar el mes de desembre passat. Un cop pavimentat el passatge de Busa, encara quedaran casos com el carrer de Grau de l'Areny, el carrer de Puig Aguilar, el carrer de la Pleta, el del Solanet, el del Coll de Jou, Torrent de les Salines i Torrent del Ginebró. Tots ells amb casuístiques diferents.

Com que amb el seu pressupost el govern local veu «impossible» afrontar l'asfaltatge de tots ells a curt termini, es compromet a actuar abans en aquells vials en què els veïns facin avinent la voluntat de fer-hi una aportació.