Incentivar el contacte entre joves estudiants i empreses que els expliquin què busca el mercat laboral al territori, per aconseguir que nois i noies puguin desenvolupar-se professionalment a Solsona sense haver de marxar-ne. Aquest és l'objectiu de la primera jornada d'oportunitats de la capital del Solsonès, que es farà el 6 de maig. «El nostre repte és l'arrelament del talent jove a la ciutat, posant en comú l'oferta i la demanda de llocs de treball a curt i llarg termini», explica el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Gonzàlez. «Hem d'afavorir que els joves puguin desenvolupar la seva formació per tenir oportunitats laborals que els permetin quedar-se a Solsona», afegeix.

La jornada d'oportunitats és la resposta de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'Associació d'Empresaris per al Solsonès, a la proposta de fira d'oficis que va sorgir en el marc de les sessions participatives del Solsona Co, el febrer. La trobada portarà per títol «El teu futur al territori» i aquesta setmana se n'obren les inscripcions. Segons fonts de l'Ajuntament de Solsona, fins ara, en aquesta convocatòria, ja han confirmat la participació empreses dels sectors industrial i de serveis, institucions del món agrari i centres educatius de secundària. Hi ha previst dur a terme dues taules rodones: a la primera s'hi mostrarà el sector industrial, que és el que ofereix més ocupació, mentre que a la segona prendran protagonisme activitats d'atenció a les persones, l'hostaleria i el turisme, entre d'altres. La jornada es portarà a terme a la sala cultural de l'ajuntament de 10 del matí a dos quarts d'1 del migdia.

A banda de joves i pares, la cita és oberta a persones que volen complementar la seva formació per adequar-la als perfils que busquen les empreses. L'organització remarca la necessitat d'inscriure-s'hi prèviament.