El Consell Comarcal del Solsonès s'ha incorporat a Reempresa, un programa que es proposa posar en contacte empresaris que volen vendre's l'empresa o el comerç (cedents) amb emprenedors que volen agafar-ne el relleu.

«L'objectiu del programa és impulsar i estructurar la transmissió d'empreses, per evitar el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d'ocupació al territori», va explicar el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Josep Caelles, que va relatar que fins ara han pogut treballar amb els casos de tres empreses i que s'ha donat informació a molts més casos, així com a persones interessades a emprendre.

Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i Autocupació, que a la demarcació és en mans del projecte GlobalLleida, que desenvolupa una xarxa amb els diferents consells comarcals per reforçar la competitivitat. El Consell del Solsonès ha adquirit el compromís de treballar a la comarca en l'atenció personalitzada que ofereix la iniciativa. L'entitat comarcal oferirà, així doncs, assessorament a les dues parts del procés. Els casos d'èxit a les comarques de Lleida han estat 72 empreses, el 36% del sector del comerç.