Un agent de la Policia Local de Solsona va ser agredit brutalment per un jove de la mateixa ciutat, que li va provocar contusions a tot el cos, una fissura en una costella i ferides al cap i en una parpella. Va començar amb cops de punys i puntades de peu i, posteriorment, el jove li va prendre la porra i el va començar a colpejar encara amb més violència.

El policia va rebre atenció mèdica, però no va ser ingressat i s'està recuperant a casa. Li van posar punts al cap i a la cella. Els fets van tenir lloc dilluns a la nit, quan, poc després d'un quart d'onze de la nit, l'agent tornava al cotxe de la Policia Local, estacionat al carrer de la Pujada del Castellvell, després de tancar les dependències del Casal de Cultura i Joventut. En aquell moment, un individu que conduïa un turisme acompanyat d'una segona persona en direcció al carrer d'Antoni Gaudí va intentar atropellar-lo premeditadament. L'agent va poder esquivar el cotxe, que va acabar impactant darrere del cotxe patrulla.

El conductor va sortir per la porta de l'acompanyant, va començar a agredir l'agent a cops de puny i puntades de peu i va aconseguir extreure-li la porra, amb la qual va continuar colpejant-lo per tot el cos i el cap. Segons les diligències policials, l'acompanyant del vehicle de l'agressor, un cop es va adonar de la violència infringida contra l'agent, va intentar socórrer-lo. L'autor de l'agressió va tornar a intentar envestir el policia sense aconseguir-ho, i va encastar el vehicle contra la porta d'un garatge proper. Després va fugir, i va abandonar l'acompanyant.

El mateix agent agredit va avisar els Mossos d'Esquadra a través de l'emissora del cotxe policial. La policia catalana va anar a buscar l'agressor al seu domicili i, posteriorment, li van fer una exploració al Centre d'Atenció Primària de Solsona. El jove, L. N., veí de Solsona de 24 anys, està ingressat a la unitat de psiquiatria de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, en espera de passar a disposició judicial, segons va informar el mateix Ajuntament de Solsona, i es desconeix què va motivar l'agressió. I és que fonts properes a l'agent agredit asseguren que no hi ha cap disputa anterior.

L'Ajuntament solsoní ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra i «emprendrà totes les accions que facin falta per defensar la víctima i el cos de la Policia Local», va afirmar l'alcalde, David Rodríguez, i va informar aquest diari que «la setmana que ve hi haurà una reunió amb els membres del cos policial».

Crítiques de l'oposició

El grup municipal del PDeCAT va enviar un comunicat en què criticava l'Ajuntament amb l'afirmació que «els agents de la Policia Local de Solsona no poden actuar en solitari com passa actualment», i afegia que «és una temeritat impròpia dels servidors públics permetre aquesta situació», crítiques que van tenir resposta per part de l'alcalde, que va respondre que aquestes afirmacions no són certes perquè «els agents passen poques estones sols» i que, «en aquest cas concret, l'agent va anat a tancar el casal després d'acompanyar a sopar un altre agent». El grup del PDeCAT també va criticar que el consistori trigués 42 hores a fer públics els fets.