Els sindicats alerten que les patrulles amb un sol agent de la Policia Local són sistemàtiques en ciutats i pobles petits al territori.

Un agent de la Policia Local de Solsona va ser brutalment agredit dilluns a la nit en un moment en què estava sol. En aquest sentit, el Sindicat Autònom de Policia de les Policies Locals de Catalunya (SAP-PL) avisa del risc que corren els agents en patrulles d'una sola persona i demana que la unitat mínima per patrullar als municipis sigui de dos policies. Ho defensa el portaveu de la SAP-PL, Valentín Anadón, que destaca que «anys enrere, la realitat delinqüencial variava segons el municipi» però que ara és cada vegada més semblant arreu. «La unitat de treball ha de ser sempre de dues persones», sosté Anadón.

El portaveu de la SAP-PL afegeix que, «per bé que estiguem parlant d'un incident de delinqüència comuna, no podem oblidar que ens trobem en un nivell d'alerta 4, que fa totalment desaconsellable que un agent pugui estar treballant sol». De la mateixa manera, Anadón considera que, des de les administracions públiques, «cal buscar solucions per gestionar els recursos» i recorda que «són vides humanes el que es posa en perill».

Fonts del SPTM-CAT, el sindicat majoritari del cos de Policia Local, confirmen també que als municipis de menys habitants és habitual que hi hagi patrulles amb un sol agent i plantilles més curtes. Segons Daniel Bel, de l'SPTM-CAT, la problemàtica està en la manca de recursos per ampliar les plantilles amb què es troben els ajuntaments petits, com el de Solsona i també el de Berga. «Hi ha un nombre d'agents en plantilla i la necessitat de cobrir els horaris», comenta. «No es tracta d'una ciutat aïllada que hagi de recórrer a les patrulles unipersonals, sinó que passa en altres municipis», afegeix.