Les empreses del Solsonès s'acosten als estudiants, famílies i professors

Solsona celebra una jornada per donar a conèixer les oportunitats del mercat laboral al territori

07.05.2017 | 07:33

«Tenim empreses molt potents al territori que busquen gent qualificada, i això s'ha de donar a conèixer». Amb aquesta premissa, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'Associació d'Empresaris per al Solsonès van organitzar, ahir al matí, la primera jornada d'oportunitats «El teu futur al territori». Es tracta d'una iniciativa ideada després de detectar una gran necessitat de les empreses a l'hora de cobrir perfils professionals concrets, i tanmateix, un desconeixement d'aquest mercat laboral per part de la població.

Durant tot el matí, la sala cultural de l'Ajuntament de Solsona va esdevenir un espai de trobada i de debat on empreses de diferents sectors van poder reunir-se amb una seixantena de familiars, tutors i estudiants que en aquests moments decideixen en quin àmbit volen seguir la seva formació educativa i cap on encarar el seu futur professional. Una oportunitat per descobrir de primera mà les necessitats del mercat laboral i, així, proporcionar eines als professors i famílies a l'hora d'aconsellar els joves.

Hi van ser presents les empreses industrials Simet, Taurus i Convec, així com també la UBIC o altres entitats relacionades amb el turisme a la natura, el turisme cultural o l'atenció sociosanitària.

Glòria Domínguez, directora de l'Agència de Desenvolupament Local, explica que «s'ha deixat molt clar que és imprescindible dominar idiomes, com més millor. D'altra banda, també es valora molt positivament les persones amb empenta i creativitat. La gent s'ha quedat sorpresa perquè s'ha adonat que hi ha una gran gamma de perfils professionals que tenen cabuda al mercat laboral, ja sigui des de l'àmbit de l'enginyeria, de la investigació, del màrqueting... Hem de ser conscients que estem envoltats d'empreses amb un gran potencial, i cal aprofitar-ho». De la mateixa manera, Domínguez explica que s'estan engegant iniciatives que garanteixin la comunicació entre empreses i ciutadans: «hem creat un grup de Linkedin on hi ha persones qualificades del territori que estan estudiant a l'estranger però no descarten la possibilitat de tornar. Així poden assabentar-se de les ofertes que hi ha i tenen la opció d'accedir-hi».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

L'Ajuntament de Solsona fa una rebuda institucional a la pubilla de Catalunya

L'Ajuntament de Solsona fa una rebuda institucional a la pubilla de Catalunya

Anna Montraveta és la primera pubilla solsonina i de les comarques lleidatanes que assoleix el títol

L'auditoria del Centre Sanitari solsoní detecta incidències

L'auditoria del Centre Sanitari solsoní detecta incidències

El Consell Comarcal ha presentat l'anàlisi de la gestió de l'exercici 2014

El SOM i l'Orfeó de Solsona, units per ajudar els refugiats

El SOM i l'Orfeó de Solsona, units per ajudar els refugiats

Les dues entitats solsonines han col·laborat pel concert de Santa Cecília

El casal La Fura comença el cicle de xerrades socials i polítiques «Parlem de...»

El casal La Fura comença el cicle de xerrades socials i polítiques «Parlem de...»

«Fronteres europees, el camí cap a la vergonya», aquest divendres, serà la primera de les cinc...

La producció de patata al Solsonès millora la campanya del 2016

La producció de patata al Solsonès millora la campanya del 2016

La Fira del Trumfo i la Sal d'Odèn és un aparador per als productors del nord de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema