El nucli de Prades de la Molsosa manté la mostra com un dels principals atractius amb l'objectiu de promocionar-se i atraure nous visitants.

Quan i com va començar la fira de Sant Ponç?

L'any 2000. La mare -M. Alba Puigpelat- en va ser una de les impulsores. Ara ja no s'hi pot dedicar tant, però aquí estem nosaltres. Després del gran incendi que hi va haver, es va crear l'associació cultural Prades amb la intenció de donar vida i contingut al poble. I de donar-lo a conèixer.

Quines característiques té aquesta 17a edició?

Enguany ens hem volgut centrar en el producte artesà i de proximitat. Als carrerons del centre del poble hi ha situades tot de paradetes: melmelades, embotits, oli, coques, iogurts, formatges, cervesa, xocolata, gelats, licors, cistelles, llibres i revistes!

Aquí davant hi ha la revista La Fornal. De què parla?

Cada edició tracta d'un tema concret. Sobretot, del poble i la seva gent. Aquest any, en el número 18, parlem dels paisatges de Prades. I més enllà d'aquest tema, el que volem és recollir les històries i els personatges del poble. Que quedi escrit, per tal que no es perdi. Ja hi ha persones que han desaparegut durant aquests anys, i segueixen sent-hi, d'una manera o altra. Poder veure i aprendre d'elles a través de la revista, és el nostre objectiu.

Què diria a algú que no conegui la fira ni el poble?

Aquí ens sentim molt acollits, i també fem sentir acollida la gent que ve. La clau de la fira és que l'organitzem els mateixos veïns i veïnes. Ens estimem el poble, el cuidem, i el mostrem en un format petit, que hem pensat que és el que millor s'hi adapta.