Un nou servei de transport públic a demanda uneix Solsona i Cervera. La nova línia, impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, substitueix així una d'antiga que connectava amb autobús les capitals del Solsonès i la Segarra només dos cops l'any, el juliol.

Manel Alsina, gerent de l'operadora Cots Alsina, la companyia adjudicatària, explica que es tractava d'un servei «obsolet» que fa quaranta o cinquanta anys tenia sentit perquè recorria aquesta ruta dos dies de mercat el juliol, «en temps de sega, en què els homes es quedaven al camp i les mestresses de casa anaven a mercat». La veïna comarca de la Segarra tenia diverses d'aquestes línies anuals o bianuals a les quals ara s'ha donant més viabilitat amb trajectes a demanda.

Amb el nou servei de transport de viatgers, hi ha la possibilitat d'utilitzar de manera regular i sempre en dies feiners el trajecte de Solsona a Cervera, i a l'inrevès, amb parades a l'Hostal Nou, Torà, Biosca i Guissona. Per fer-ne ús, això sí, els usuaris han de sol·licitar-ho trucant el dia anterior i fent-ho abans de les 12 del migdia, entre setmana. Des de Solsona, l'horari de sortida és a les 11 del matí i a les 7 de la tarda, i des de Cervera, pot agafar-se a les 10 del matí i a les 6 de la tarda. El preu del bitllet oscil·la entre els 1,75 euros i els 10,60 euros, segons la proximitat a destí. «Hem passat d'oferir el servei dos dies l'any a poder-ho fer, sota petició, 250 dies», reivindica Manel Alsina.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en servei enguany 17 noves línies de transport públic a demanda a la comarca de la Segarra. Les línies formen part del sistema tarifari integrat de l'ATM de l'Àrea de Lleida, excepte precisament en el cas de les parades del nou servei que surt o arriba a Solsona o a l'Hostal Nou, ja que el Solsonès no hi és inclòs.