Els polígons de Solsona, Olius i Cardona s'han senyalitzat de manera unificada i han estrenat imatge gràfica a partir d'una acció de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i en el marc del pla de dinamització dels mateixos. Ho explica el regidor de Promoció Econòmica de Solsona, Lluís-Xavier González, que afegeix que s'ha buscat que compartissin una imatge reconeixible que els fos «comuna».

La directora de l'Agència de Desenvolupament Local, Glòria Domínguez, afirma que l'acció forma part d'una estratègia iniciada el 2014 a partir de la qual es busca «identificar les necessitats de les empreses i donar-hi solucions» i establir «diàleg» amb els empresaris presents en aquestes petites zones industrials. «Ens trobem que hi ha 12 o 13 micropolígons» i el propòsit és que resultin «atractius» per a les empreses, segons Glòria Domínguez. Un dels passos per aconseguir-ho és «anar unificant aquests espais, no només en imatge sinó també en serveis», comenta Domínguez.

«La unificació de la senyalització i tota la imatge gràfica dels polígons és una actuació visible dins d'una estratègia més àmplia», fa èmfasi la directora de l'Agència.

El pla de dinamització dels polígons industrials de Solsona, Olius i Cardona va engegar-se fa tres anys amb diverses actuacions de consulta per identificar les necessitats de les empreses, una iniciativa que en aquell moment va finançar el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC). A partir dels resultats que es van obtenir, Glòria Domínguez explica que van desenvolupant accions que en millorin les prestacions i hi atreguin més negocis que n'estimulin el teixit empresarial i augmentin les oportunitats laborals als municipis. Els nous rètols, vistosos pel seu color groc i gris, posen en relleu en cada cas l'existència del conjunt industrial de diversos polígons als tres municipis.

Paral·lelament, com va anuciar-se a l'abril, l'empresa GX Fibra treballa en el desplegament de la fibra òptica als polígons d'Olius i Solsona, amb la previsió que hi hagi una notable millora de la velocitat de descàrrega d'arxius i la seguretat en la connexió a Internet amb l'oferta de velocitats d'entre 100 a 300 megabytes. GX Fibra és la marca comercial de l'empresa Elèctrica de Guixés Energia SL, amb el propòsit de dotar Solsona, el Pi de Sant Just, Cardona, Valls de Torroella, Palà de Torroella i Súria d'una xarxa d'última generació de fibra òptica multiservei.