La Fira de Sant Isidre de Solsona, que avui viu el seu darrer dia, ha exposat unes 150 vaques, 35 cavalls i 250 ovelles i cabres. « La promoció i la col·laboració de tots plegats són la clau per tal que la fira funcioni », explica Joan Pallissa, president de GRUSVAS (Grup de Sanejament Vaquí del Solsonès), l'empresa que fa 30 anys que té cura de gestionar la part del bestiar boví. Joan Vilà i Daniel Rovira també en formen part. L'entitat ha organitzat el sorteig de 1.200 euros «amb els quals pots comprar una vaca amb vedell », que se celebrarà avui a les sis de la tarda. La vaca d'aquest any és de raça bruna, però hi ha exposades vaques de deu races diferents que provenen de Catalunya, França i Àustria, declaren Vilà i Rovira.

Per la seva banda, Jordi Bajona, de Can Bajons, a Clariana de Cardener, enguany coordina la secció eqüestre. Ha explicat que « des de l'organització es dóna un tant per cent per financiar el transport de cada cavall, però a la fira es fan poques vendes. Abans de la crisi es venia més, però últimament és més difícil, ja que es tracta d'un producte de luxe», ha declarat Bajona.

D'altra banda, fonts de l'empresa manresana Cavalls Estruch destaquen l'oportunitat que dóna la fira per fer contactes entre empreses. «Tot i no vendre'n gaires al públic, sovint ens en comprem o intercanviem entre nosaltres». La família Estruch fa vint anys que exposa a la fira de Sant Isidre, una tradició que passa de generació en generació.