Lladurs aprova l'ordenança d'usos de la Ribera Salada

Serveis tècnics i jurídics del Consell han redactat una normativa base

19.05.2017 | 08:14
Els usos en espais com el pantà de Sant Ponç també es regularan aviat

Lladurs ha aprovat l'ordenança reguladora de l'Espai de la Ribera Salada, en la línia de la normativa a la qual recentment es va donar també llum verd en el si del ple de Castellar de la Ribera. L'objectiu és resoldre-hi l'incivisme i la massificació i garantir la conservació del patrimoni natural i cultural del territori.

Entre les normes incloses en el text, en una franja de 100 metres a banda i banda de riu hi ha la prohibició de l'abocament de deixalles dins i fora de l'aigua, la possibilitat de restringir el bany en determinats trams del curs d'aigua, mesures de protecció de fauna i vegetació, i la limitació de l'aparcament i de la circulació motoritzada d'acord amb la senyalització corresponent. La velocitat queda marcada a un màxim de 40 quilòmetres/hora en trams de via pavimentada i de 30 quilòmetres/hora en la resta.

Les sancions per incompliment de l'ordenança podran ser de fins a 750 euros en el cas de les infraccions lleus i de fins a 3.000 euros en les molt greus.

Segons fonts del Consell Comarcal del Solsonès, ha estat arran de les «incidències sorgides els darrers estius», i juntament «amb la petició de suport per part dels ajuntaments que tenen aquests espais dins del seu terme», que l'ens ha redactat unes ordenances, que s'han treballat després amb els consistoris, els Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). El propòsit és «evitar situacions com ara abocaments incontrolats de deixalles, residus de tot tipus, encendre foc en èpoques d'especial risc, aparcaments en espais d'accés i circulació, i acampades». Així, mentre que Castellar de la Ribera i Lladurs han aprovat l'ordenança pel que fa a la ribera Salada, també es donarà aviat el vistiplau a la normativa a Navès, pel que fa al riu aigua d'Ora, i Clariana de Cardener, Navès i Olius, a l'entorn del pantà de Sant Ponç.

Regular diferents espais fluvials

Una vegada finalitzada aquesta primera fase, es treballarà per preparar una ordenança per regular l'espai del pantà de la Llosa del Cavall, que afecta els ajuntaments de Guixers, Navès i Sant Llorenç de Morunys.

En aquest sentit, responsables del Consell Comarcal del Solsonès recorden que «són molts els qui, durant l'època d'estiu, decideixen acudir a zones de bany per pal·liar els efectes de la calor», i que «la gran afluència, sovint, d'aquests visitants, ha arribat a ocasionar perjudicis en aquests hàbitats que en altres èpoques gaudeixen de molta tranquil·litat». Pel que fa a l'àmbit de la ribera Salada, el municipi de Bassella (Alt Urgell) també té previst aprovar una normativa equivalent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Ramon Xandri, a la dreta de la imatge
«Molts diners els destinem a reformes que no es veuen»

«Molts diners els destinem a reformes que no es veuen»

El regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, defineix el pressupost aprovat del 2018 de «responsable»

Solsona vota avui el pressupost per al 2018

Solsona vota avui el pressupost per al 2018

Els compte suposen un creixement del 2,37% respecte l'any passat

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Enllaços recomanats: Premis cinema