Fomentar l'ocupació al territori entre els joves i resoldre la manca d'un punt d'informació o Oficina Jove a Solsona que informi o assessori sobre àmbits diversos com els estudis, la feina, la salut, la sexualitat, les drogues, el treball i l'habitatge són dues de les necessitats destacades que plasma l'enquesta que l'Ajuntament de Solsona ha fet a la població d'entre 16 i 29 anys. A l'estudi també s'expliciten les escasses alternatives d'oci i transport públic a la ciutat.

L'objectiu de la regidoria de Joventut, encapçalada per Yasmina Valderrama, és començar a definir el Pla de Joventut, que marcarà les actuacions en la matèria dels propers anys. Amb les respostes dels 110 joves que han fet possible la redacció d'un informe -que va presentar-se ahir- es mostra que el 92% dels nois i noies estan d'acord que cal oferir nous cicles formatius que s'adaptin a les demandes de les empreses. El 94% creu que l'administració pública ha d'impulsar un programa que animi les empreses a contractar joves com a aprenents. Així mateix, fins al 90% valoraria que s'oferissin beques formatives per als joves de Solsona que vulguin estudiar cicles formatius específics a localitats properes.

A més, el 85% dels enquestats està d'acord que la manca de transport públic fa recomanable organitzar un servei per a joves per compartir cotxe per anar a estudiar fora, i el 87% coincideix que no hi ha informació suficient sobre els ajuts a l'habitatge per a joves i que cal donar a conèixer millor la borsa d'habitatge del consistori. El 77% de joves també pensa que cal un espai de trobada per a joves, tot i que d'entre les opcions es proposa un espai ja existent com el Casal de Cultura.