El jovent reclama que Solsona fomenti l'ocupació al territori i vol una Oficina Jove

L'Ajuntament presenta els resultats de l'enquesta col·laborativa que ha de servir per començar a definir el Pla de Joventut de la ciutat

19.05.2017 | 23:50

Fomentar l'ocupació al territori entre els joves i resoldre la manca d'un punt d'informació o Oficina Jove a Solsona que informi o assessori sobre àmbits diversos com els estudis, la feina, la salut, la sexualitat, les drogues, el treball i l'habitatge són dues de les necessitats destacades que plasma l'enquesta que l'Ajuntament de Solsona ha fet a la població d'entre 16 i 29 anys. A l'estudi també s'expliciten les escasses alternatives d'oci i transport públic a la ciutat.

L'objectiu de la regidoria de Joventut, encapçalada per Yasmina Valderrama, és començar a definir el Pla de Joventut, que marcarà les actuacions en la matèria dels propers anys. Amb les respostes dels 110 joves que han fet possible la redacció d'un informe –que va presentar-se ahir– es mostra que el 92% dels nois i noies estan d'acord que cal oferir nous cicles formatius que s'adaptin a les demandes de les empreses. El 94% creu que l'administració pública ha d'impulsar un programa que animi les empreses a contractar joves com a aprenents. Així mateix, fins al 90% valoraria que s'oferissin beques formatives per als joves de Solsona que vulguin estudiar cicles formatius específics a localitats properes.

A més, el 85% dels enquestats està d'acord que la manca de transport públic fa recomanable organitzar un servei per a joves per compartir cotxe per anar a estudiar fora, i el 87% coincideix que no hi ha informació suficient sobre els ajuts a l'habitatge per a joves i que cal donar a conèixer millor la borsa d'habitatge del consistori. El 77% de joves també pensa que cal un espai de trobada per a joves, tot i que d'entre les opcions es proposa un espai ja existent com el Casal de Cultura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema