Intentar augmentar la freqüència amb què personal de la Policia Nacional es desplaça periòdicament a Solsona per a l'expedició i renovació de documents nacionals d'identitat. Aquest és l'objectiu que persegueix la sol·licitud que l'Ajuntament ha enviat recentment per escrit al ministeri de l'Interior.

En una carta signada per l'alcalde la setmana passada, es demana a la comissaria provincial de Lleida que es consideri la possibilitat que el personal que es trasllada a Solsona ho faci més sovint. Des de principi d'any ho ha fet en dues ocasions -la darrera, aquesta setmana- i el consistori, que cedeix les instal·lacions de l'Oficina d'Atenció Ciutadana per facilitar aquesta tasca, no pot donar cita als ciutadans que truquen atès que es desconeix el calendari de les properes visites.

A més, segons fonts municipals, d'un temps ençà, s'ha constatat una reducció de la freqüència del servei, amb la qual cosa ciutadans de Solsona i la comarca, i fins i tot de poblacions de comarques veïnes, es veuen obligats a desplaçar-se fora del municipi en caducar la documentació. Aquest fet ha comportat la queixa de diverses persones que han trucat al consistori per concertar hora. D'aquí que s'hagi demanat a la comissaria provincial que valori la possibilitat d'incrementar els dies d'expedició i renovació de DNI amb totes les facilitats per part de l'Ajuntament.