El Solsonès aprova les cinc línies d'ajut a les famílies per al transport i el menjador escolar

Les beques estan pensades pels alumnes que s'han de desplaçar forçosament per poder estudiar

23.05.2017 | 08:10

Les famílies de la comarca del Solsonès amb infants en edat escolar disposaran dels mateixos ajuts que van tenir el curs passat, segons el decret que el Consell Comarcal del Solsonès va aprovar en el darrer ple del mes de maig.

En aquesta sessió es va aprovar les bases reguladores dels ajuts de transport i menjador escolar per al curs 2017-2018. El Consell ja ha anunciat que les famílies ja poden presentar les sol·licituds al centre escolar que pertoqui abans del termini que estableixi el mateix centre. En un comunicat, l'entitat comarcal també recorda a les escoles que han de portar la documentació fins al dia 16 de juny.

En total es van aprovar cinc línies d'ajuts diferents que aglutinen les necessitats socioeconòmiques i geogràfiques de la comarca dels alumnes de primària i secundària per al curs 2017-18: ajuts de menjador obligatori, ajuts de menjador no obligatori per raons de distància geogràfica o socioeconòmiques, ajuts de transport obligatori, ajuts de transport no obligatori per raons de distància i ajuts de transport per a l'alumnat d'ensenyament postobligatori.

Els ajuts de menjador obligatori són adreçats a aquells alumnes de primària i secundària que s'han de desplaçar necessàriament perquè no tenen oferta educativa al seu municipi. En aquests casos el menjador està subvencionat al 100%.

Els ajuts de menjador no obligatori per raons de distància geogràfica i/o socioeconòmiques es posen a disposició d'aquells alumnes que resideixen al municipi on està ubicat al centre escolar però que tenen una distància de desplaçament superior a 3 km o bé dificultats socioeconòmiques (segons renda familiar).

Els ajuts de transport obligatori es dirigeixen a aquells alumnes que no tenen oferta educativa al seu municipi i per tant s'han de desplaçar de forma obligada. Els alumnes que tenen una parada propera de transport escolar poden fer ús del servei de transport escolar col·lectiu que ofereix el Consell Comarcal de forma gratuïta. I a aquells alumnes que no tinguin cap parada propera de transport escolar se'ls pagarà el viatge d'anada i tornada segons el preu que proposa el departament d'Ensenyament.

Els ajuts de transport no obligatori són destinats als alumnes escolaritzats al mateix municipi de la seva residència però que es troben a una distància de més de 3 km del centre educatiu. Els alumnes que sol·licitin el transport escolar col·lectiu (perquè tenen una parada propera) la quantitat que hauran de satisfer és d'1,5 euros/dia; el segon germà, 1 euro/dia, i a partir del tercer germà, 0,5 euros/dia. Pel que fa als ajuts individuals (l'alumne resideix en un lloc sense parada propera de transport escolar i té més de 3 km des del domicili fins al centre escolar), es calcularan d'acord amb els barems d'Ensenyament.

Els ajuts de transport postobligatori afecten els alumnes escolaritzats al Solsonès que estudien un ensenyament postobligatori i que si volen poden usar el servei de transport escolar, sempre que hi hagi places lliures. El preu del servei serà reduït a 1,5 euros/dia; el segon germà, 1 euro/dia, i a partir del tercer germà, 0,5 euros/dia

Tot i que el termini s'acaba el 16 de juny, els alumnes que per raons diverses no s'hagin pogut matricular en el període ordinari tindran una segona oportunitat, però hauran de presentar la petició abans del 30 de setembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

Enllaços recomanats: Premis cinema