Talentària es repetirà l'any que ve amb un nou impuls. La celebració de la primera edició d'aquest fòrum sobre l'emprenedoria des de l'òptica de les dones ha complert i superat, el cap de setmana, totes les expectatives i l'Ajuntament de Solsona ha anunciat que hi continuarà apostant per fer-lo créixer. La reunió de més de seixanta emprenedores, artistes, dissenyadores i artesanes amb el repte d'analitzar com crear marca en els sectors professionals i artístics ha esdevingut la llavor per a noves edicions. A la cita hi van assistir dones del territori, de la comarca i entorn, i també de la resta de Catalunya, Andorra i les Balears, per a sorpresa de l'organització.

Així ho va explicar la regidora de Polítiques d'Igualtat del consistori solsoní, Yasmina Valderrama: «hi va haver un clima molt bo de cooperació, col·laboració i positivisme, entre totes es va fer una jornada de luxe». Sobre la base d'aquest èxit, Valderrama creu que Solsona podrà aglutinar en aquest acte l'auge del món de la dona: «el que recrea Talentària és la formació i el coneixement de les ponents i, alhora, esdevé un aparador de les dones del territori, que per a nosaltres són molt imporants; volem mimar-les». La regidora va lloar la participació d'Anna Serra, responsable de la marca de Talentària; de l'artista local Aurembiaix Sabaté, que va fer una làmina; la fotògrafa Kàtia Prat; i la tècnica Maribel Bella. Valderrama va reivindicar «l'accessibilitat» de la dona al mateix nivell laboral que l'home.

Talentària és la reformulació del que durant sis anys van ser els seminaris de lideratge femení organitzats per l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal. Així, amb la voluntat de fer una passa endavant, Talentària pretén fer de Solsona un espai de referència del debat sobre el talent de les dones. De manera paral·lela, el nou esdeveniment té com a objectiu esdevenir un punt de trobada entre dones professionals del territori, amb la qual cosa es pugui crear també un espai de confrontació de projectes i experiències. En aquest sentit, Talentària vol programar també una sessió de formació cada any a la comarca sobre una temàtica concreta, a més de l'organització de xerrades, tallers i sessions combinades amb música i art.

El fòrum Talentària és una iniciativa de la regidoria de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Solsona i del Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal amb la col·laboració del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Diputació de Lleida, l'Institut Català de les Dones, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'Associació d'Artesans i Productors de Qualitat del Solsonès.