L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) de Catalunya ha denunciat a través d'un comunicat les paraules del bisbe de Solsona, Xavier Novell, en la seva darrera glossa dominical, on vincula l'homosexualitat amb la manca d'una figura paterna.

El president de l'OCH, Eugeni Rodríguez, ha sol·licitat al departament d'Afers Socials i Família «contundència» davant les paraules de Novell, i ha assegurat que «aquest tipus de manifestacions que qüestionen les famílies LGTB fomenten el discurs de l'odi cap al col·lectiu». A més, Rodríguez creu que «generen un brou de cultiu perquè posteriorment es produeixin situacions d'aïllament, discriminació i assetjament sexual».

El president de l'Observatori Contra l'Homofòbia ha assegurat que les paraules del bisbe poden tractar-se d'un «possible cas de vulneració de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia a Catalunya» i ha anunciat que «si la Generalitat no pren les mesures oportunes, l'OCH acudirà a la fiscalia o al síndic».

De la seva banda, el col·lectiu targarí per l'Alliberament LGTBI De Transcantó ha volgut manifestar el seu total rebuig a les paraules del bisbe de Solsona enviant-li una carta plena d'arguments que rebaten les seves suposicions i reivindiquen el dret a ser tractats amb el mateix respecte i valor que rep l'opció heterosexual.

De Transcantó ha posat de manifest que en cap moment espera rebre resposta, però en cas que passés, diuen que «no tolerarem més faltes de respecte».

El col·lectiu també demana a l'Ajuntament de Tàrrega que «no es quedi en silenci» davant la polèmica i recorda que ja el passat mes d'octubre, el mateix consistori va aprovar una moció en què es comprometia a garantir els drets i eradicar qualsevol fòbia cap al col·lectiu LGTBI.