Tres explotacions del món agroalimentari del Solsonès s'han acollit al «Benvinguts a Pagès» (que tindrà lloc del 3 al 5 de juny), juntament amb 5 restaurants i 13 allotjaments, cosa que permetrà combinar les visites per observar els trets intrínsecs de l'economia productiva rural de la comarca amb la possibilitat d'allotjar-se amb la degustació dels productes de la zona.

A part d'aquesta àmplia oferta en la qual les explotacions rurals obren les portes, el visitant podrà gaudir de diverses activitats complementàries. A Solsona, per exemple, s'oferiran visites teatralitzades a l'Hospital d'en Llobera i al pou de gel, visites guiades al Quarto dels Gegants, al nucli històric de la ciutat amb la visita «Solsona monumental», i la nova visita «Tasta Solsona», que combina la història amb tast de productes locals.

A més a més, els visitants disposaran d'un ampli ventall de propostes, des del Centre d'Interpretació del Solsonès i Espai del Ganivet a l'Oficina de Turisme del Solsonès (Solsona), el Museu Rural de Marcús (Olius), el Salí de Cambrils (Odèn), així com tot el potencial lúdic i paisatgístic.

«Benvinguts a Pagès», tal com ha posat en relleu Josep Caelles, president del Patronat de Turisme del Solsonès, coincideix enguany amb la segona Pasqua, fet que fa pensar que hi haurà «més participació en aquesta segona edició» La jornada de l'any passat, en què s'estrenava aquesta iniciativa, va superar els 12.500 visitants arreu de Catalunya.

En aquesta segona edició també es podrà gaudir dels actes emmarcats en la Setmana Bio del 3 al 9 de juny. Al Solsonès s'ha organitzat diferents activitats com són un concurs de fotografia i un sopar amb productes del territori, entre d'altres.