Les obres de rehabilitació van començar el 16 de maig i s'acabaran el 9 de juny. O, fins i tot, abans de la data prevista, en paraules de l'alcalde d'Olius, Antoni Márquez: «s'està treballant en la reparació de la banda enrajolada del voltant de la piscina, que estava molt deteriorada». Márquez ha explicat que feia anys que la volien arreglar: «estava molt feta malbé, la gent sortia de l'aigua i podia caure».

La idea inicial era treballar la zona del voltant de l'aigua, «la platja», segons l'alcalde d'Olius, però llavors van descobrir que les bigues de sota l'enrajolat també estaven malmeses a causa de les filtracions d'aigua: «les vam trobar ben rovellades. En aquell moment vam decidir fer-ho tot alhora», continua Márquez.

Recerca de finançament

L'empresa solsonina Construccions J. Colell és l'encarregada de portar a terme les obres. En la licitació oberta per l'Ajuntament es van presentar cinc empreses i l'escollida havia presentat el millor pressupost, amb una diferència de 500 euros respecte al segon millor preu. El cost total és de 39.554 euros amb l'IVA inclòs. L'Ajuntament d'Olius havia demanat la subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que va ser suprimida per la Generalitat per manca de recursos, però amb el suport de la Diputació de Lleida s'ha acabat rebent una ajuda de 20.000 euros. La resta l'ha posat l'Ajuntament.

Aquesta setmana també es portarà a terme una neteja general de la piscina. Està emmarcada dins el «manteniment necessari abans de l'obertura de l'equipament, prevista per al 19 de juny», informa Márquez. També han plantat set moreres per poder tenir zones d'ombra, a més dels para-sols que hi ha hagut fins ara. L'alcalde destaca, dins d'aquesta llista de novetats, l'aprovació del nou Reglament d'Usos de la Piscina: «sempre depeníem de reglaments superiors, com ara el de sanitat, però ara ja tenim el nostre per escrit. Ara tot estarà més clar i organitzat».

La piscina municipal d'Olius té 45 anys d'història, des que l'empresa privada promotora de la urbanització del Pi de Sant Just la va construir. Al cap d'uns anys, l'Ajuntament va reclamar la necessitat de disposar d'un espai municipal amb equipament esportiu, i la piscina va passar ser pública. El Pi de Sant Just, amb més de 700 habitants, és el nucli urbà més poblat d'Olius.