El govern municipal de Solsona reafirma, en paraules del seu alcalde, David Rodríguez, el seu rebuig frontal a les"desafortunades manifestacions" del bisbe de Solsona Xavier Novell quan va vincular l'homosexualitat amb la manca de la figura paterna. Segons comunica el govern municipal, "cap orientació sexual és confusa i cap persona ha de sentir-se atacada, sigui quina sigui aquesta orientació", i afegeix que tota declaració en aquest sentit ha de ser "rebutjada, reprovada i condemnada".

David Rodríguez també ha informat de la seva trucada personal al bisbe poc després que les afirmacions de la glossa es fessin públiques, i ha declarat lamentar la "demagògia, crispació i violència" dels darrers dies al voltant del tema.

El batlle solsoní també ha assegurat que es preveuen dur a terme accions concretes per Corpus, el proper 18 de juny, per part de l'equip de govern: "un cop debatut el tema internament i donat el temps suficient al bisbe per rectificar", també en paraules de l'alcalde.

La polèmica glossa

La polèmica es va generar per un escrit dominical de Novell en el qual assenyalava que l'homosexualitat podria estar vinculada amb l'absència de la figura paterna. En la seva glossa, titulada 'Amor que esdevé fecund', el bisbe cita un text del papa Francesc sobre la família que diu: "hi ha rols i tasques flexibles, que s'adapten a les circumstàncies de cada família, però la presència clara i ben definida de totes dues figures, femenina i masculina, crea l'àmbit més adient per a la maduració de l'infant". Tot seguit, el bisbe es preguntava si "el fenomen creixent de la confusió en l'orientació sexual" de força nois adolescents no serà degut al fet que -i torna a citar el papa- "en la cultura occidental, la figura del pare estaria simbòlicament absent, desviada, esvaïda. Fins i tot la virilitat semblaria qüestionada?"