El president del PDeCAT al Solsonès i regidor a l'Ajuntament de Solsona, Marc Barbens, afirma que hi ha poc marge de temps abans del Corpus per tal que els partits debatin i decideixin quines accions concretes s'han de portar a terme com a rebuig a les declaracions del bisbe de Solsona, Xavier Novell, que relacionen l'homosexualitat adolescent amb la manca de figura paterna.

«Encara no s'ha fet cap reunió amb els portaveus dels partits, i cal una reflexió moderada, dialogada i consensuada», diu Barbens, entenent que allò que es decideixi «pot marcar les celebracions oficials solsonines d'ara en endavant».

Dimarts al vespre, l'Ajuntament de Cervera va declarar persona non grata el bisbe de Solsona, i ahir el seu alcalde, Ramon Royes, va criticar «l'excessiu tacticisme» de la classe política al programa El matí de Catalunya Ràdio. En el mateix espai, l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va declarar que «sembla que el bisbe no tingui intencions de respondre», i això fa que les accions polítiques que s'organitzin per Corpus agafin encara més sentit.

Per la seva banda, Òscar Garcia, d'ApS-CUP, deia ahir que encara no se'ls ha dit res oficialment des de l'Ajuntament: «esperem a veure què se'ns proposa i intentarem poder arribar a un consens».

Crítiques des de Mollerussa

Així mateix, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, declarava que la glossa de Novell li ha provocat una «profunda decepció».

D'altra banda, Marc Solsona considera que les opinions de Xavier Novell no concorden «amb la realitat ni la dinàmica del segle XXI», quan des de les administracions precisament es promouen polítiques d'igualtat d'oportunitats, de gènere i a favor dels drets socials i de les llibertats individuals.