Els alumnes de 3r d'ESO de l'escola Arrels de Solsona han creat l'himne contra l'Alzheimer No em demanis que recordi, amb l'ajuda del cantant dels Lax'n'Busto, Salva Racero. L'objectiu del projecte, en col·laboració amb l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Solsona, és conscienciar sobre la malaltia.

La idea dels alumnes va entusiasmar Salva Racero, que ha posat veu a la cançó i els ha assessorat en els processos de composició i gravació. «Els alumnes van proposar la lletra», explica el cantant. L'alumne de 4t d'ESO Pau Vilaseca s'ha encarregat de l'acompanyament al piano, i els estudis Casafont de Navès han estat el lloc de gravació. Meritxell Riera, una de les alumnes, explica que van decidir fer una cançó perquè es van adonar de la necessitat d'arribar a més gent, «perquè l'Alzheimer afecta moltes persones».

El projecte forma part d'una assignatura que desenvolupa les habilitats emprenedores dels estudiants, a la vegada que els mostra el teixit associatiu solsoní. El grup d'estudiants va triar l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer per col·laborar-hi, i es va reunir amb ells per detectar les seves necessitats i fer una pluja d'idees.

Sensibilització

La gravació de la cançó és només una de les parts del projecte, ja que els alumnes també han organitzat una caminada solidària a favor de l'associació i estan treballant en la creació del videoclip de No em demanis que recordi. Des de l'escola expliquen que la finalitat principal del projecte és «sensibilitzar la població sobre una malaltia que pateixen en silenci moltes famílies del nostre entorn». Altres grups de tercer d'ESO de l'escola Arrels també han desenvolupat activitats relacionades amb la conscienciació sobre les malalties mentals i la drogodependència, la seguretat a Internet i els avis. Han col·laborat amb l'entitat Sol del Solsonès, han après sobre l'ús d'Internet i les xarxes socials per poder fer classes als alumnes de primer d'ESO i han organitzat activitats amb la residència d'avis de Solsona.