El Consell Comarcal del Solsonès i l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona han signat un conveni de col·laboració en el qual l'ens públic es compromet a donar 5.000 euros a l'entitat. El president per delegació del Consell, Francesc Xavier Mas, ha destacat el Carnaval com «un dels esdeveniments que més impliquen la societat solsonina» de generació en generació, i que «projecten Solsona i la comarca a l'exterior».

Mas també ha parlat de la «socialització en massa» que es produeix durant la celebració, tant pel que fa als vilatans com a la multitud de visitants d'altres zones del país.

Es tracta d'una ajuda anual, que arriba un mes abans que l'Associació de Festes presenti públicament les xifres econòmiques corresponents a l'última edició. L'entitat, presidida per Maria Àngels Guilanyà, està formada per un grup de voluntaris que 15 dies després de Carnaval ja es torna a reunir per valorar la festa i començar a preparar la de l'any següent.

Aquest esforç ha estat destacat pel president del consell, que ha agraït la feina de tot l'any que fa possible una celebració «de la què tota la comarca s'enorgulleix».