Els Sopars amb Compromís començaran a apropar el producte de proximitat al client a partir d'aquest dijous, a les 9 del vespre, al bar del Casal de Solsona. El primer, coincidint amb la Setmana Bio, girarà al voltant del producte ecològic.

«El sopar d'aquest dijous serà el tret d'arrencada», explica Carles Pujol, dinamitzador de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i un dels organitzadors. Enguany, durant la temporada estiuenca, se'n portaran a terme sis. Montse Giralt, coordinadora del bar del Casal i també encarregada de l'organització, afirma que seran quinzenals: el 8 i el 22 de juny, el 6 i el 20 de juliol i el 3 i el 17 d'agost.

Els sopars compromesos amb les persones, el territori i la qualitat han sorgit del «treball en xarxa i col·laboratiu» entre l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, l'Associació d'Artesans del Solsonès, el bar del Casal (gestionat per l'associació Pro Minusvàlids Amisol, que s'encar-regarà del servei) i «productors i cuiners del territori», en paraules de Carles Pujol, que conduirà l'acte, explicarà cada plat i repartirà les receptes entre els comensals.

Contactes

Els productors també es presentaran i explicaran els seus productes als assistents, «que podran conèixer les persones que hi ha darrere dels projectes», segueix Pujol. El menú s'elabora amb productes de proximitat amb el xef del restaurant El Miracle de Riner, Marc Pla Collado, i els alumnes del curs «Elaboracions bàsiques de cuina de Solsona i Cardona» (organitzat per l'AdlSolCar).

«La idea és que no hi hagi intermediaris», explica Giralt, i potenciar la «col·laboració entre empreses i entitats solsonines» per donar vida a la vila. Per exemple, convidant la gent a anar a fer el bingo al pub Sputnik quan acaba el sopar. «L'estiu passat, unes 200 persones van assistir als sopars», segons la coordinadora del bar del Casal, «i les darreres edicions ens han motivat a continuar, perquè acabàvem omplint totes les places disponibles».