La primera part de les obres d'arranjament de la travessia de Sant Isidre de Solsona s'enllesteix aquesta setmana, segons ha informat l'Ajuntament de Solsona. Es tracta d'un dels vials del nucli antic en més mal estat, del qual s'havien rebut diverses queixes veïnals per l'estat del paviment, «per on costava transitar amb cotxet o cadira de rodes».

Ara es deixarà un període d'entre 20 dies i un mes perquè es consolidi la capa de formigó que s'hi ha aplicat abans de polir-la per donar-li l'acabat estètic. L'aspecte final serà molt similar al del carrer de Llobera, amb el qual connecta. La travessia de Sant Isidre també connecta amb el carrer Castell, la principal artèria del nucli antic solsoní.

Queixes veïnals

Les queixes havien arribat a l'Ajuntament tant de manera presencial com a través de l'eina telemàtica Solsona Soluciona. La travessia Sant Isidre, amb la plaça Sant Isidre a la part central, forma part d'un itinerari molt freqüentat per gent gran de la residència d'avis que acudeixen a missa a l'església de la Companyia de Maria, al capdamunt de la travessia. L'Ajuntament de Solsona ha adjudicat els treballs a l'empresa Construccions Josep Clotet, que ha treballat en 135 metres quadrats del carrer. S'ha aprofitat l'intervenció per renovar la canalització de la xarxa d'aigua en un tram d'uns 50 metres que era de plom, des del carrer Estret fins al carrer Llobera. Les obres en total han tingut un cost de 7.900 euros.

El condicionament d'aquest vial és una de les actuacions incloses en el Pla de mandat per a les anualitats 2016-2017. D'aquí a un mes s'acabarà la segona part de les obres per polir el terra i aconseguir-ne l'acabat estètic.