El Seminari del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya a Solsona acollirà del 5 al 28 de juliol un curs de monitor que vol preparar els alumnes de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i capacitar-los per organitzar, dinamitzar i avaluar les activitats en el marc de la programació general d'una organització.

S'utilitzaran tècniques específiques d'animació grupal, s'aprofundirà en l'educació en valors i es posarà atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. De les 310 hores de què consta el curs, 100 seran presencials. A més, el dia 23 de juliol es farà una sortida de natura. El curs és adreçat a persones de més de 18 anys que tinguin interès o que estiguin col·laborant com a monitores de lleure en colònies, centres, escoles, moviments educatius o altres institucions o programes. La titulació està reconeguda per la direcció general de Joventut de la Generalitat.

La Fundació Pere Tarrés és una organització no lucrativa d'acció social i educativa, amb més de 50 anys d'experiència en la promoció de l'educació en el lleure, voluntariat i associacionisme, així com en la formació universitària d'educació social i treball social, i en la investigació aplicada en aquest camp.