El talús del marge dret de la presa de la Llosa del Cavall serà reforçat per evitar possibles despreniments de roca. La zona problemàtica està situada just a sobre de les instal·lacions de la presa, que acullen les activitats de treballadors i visitants. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat el contracte destinat a la redacció del projecte, que s'encarregarà de definir les mesures correctores i estabilitzadores.

El pressupost del contracte adjudicat és de 21.415 euros i té una durada de cinc mesos. Quan finalitzi, es disposarà del projecte constructiu previ a la licitació de les obres al talús, situat just a sobre de les oficines, els magatzems, el garatge i l'aparcament públic de la presa, que actualment està tancat. El fort pendent on es vol actuar està compost per conglomerats, gresos i lutites, juntament amb graves i còdols sense cimentar.

Segons han detallat fonts de l'ACA, la tectònica d'aquests materials i la seva estratificació afavoreixen la formació de volums de roca que poden presentar possibles riscos de despreniments. Fa més de 10 anys, la zona baixa del talús va ser objecte d'una actuació de protecció amb una malla per evitar la caiguda de pedres. Tot i això, segons les mateixes fonts la geologia de la zona ha evidenciat la necessitat d'actuar amb més mesures i també a més alçada per protegir de la possible caiguda de fragments de roca.

A aquests riscos cal afegir-hi l'habitual erosió de la façana del talús, formada per conglomerats i directament exposada al medi, que, davant de processos de pluja o de gel i desgel, també pot comportar la caiguda de fragments de roca.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha explicat, tanmateix, que la «possible caiguda de fragments de roca no afecta l'estructura de la presa ni les maniobres de desembassament que es duguin a terme». Amb aquestes actuacions planificades, que es coneixeran d'aquí a cinc mesos, es pretén aplicar mesures correctores per protegir les instal·lacions de la presa de l'embassament de la Llosa del Cavall, així com les persones que hi treballen habitualment o que la visiten.