L'artista Josep Manel Casserras (1957-2015) ha estat homenatjat amb la medalla de la ciutat de Solsona a títol pòstum «per la seva aportació al patrimoni festiu i geganter, així com la sensibilitat en la restauració de monuments significatius de la ciutat», en paraules de l'alcalde, David Rodríguez. El Manelet, que va aprendre l'ofici del seu pare i va seguir endavant amb el taller de gegants, va participar activament en entitats de la vila com ara la cobla Ciutat de Solsona, a més de col·laborar en la creació de l'orquestra Patinfanjàs i en la recuperació del Carnaval.

En l'acte, aplaudit i sentit a flor de pell pels assistents, es va agrair el «treball amb perseverança» de Casserras, i es va lloar el seu caràcter personal «discret, implicat, optimista i amb sentit de l'humor, fins i tot en els moments més difícils», segons Pere Obiols, un dels autors del llibre Casserras. Escultors de gegants. L'obra es posarà a la venda avui a la plaça de la Catedral a les cinc de la tarda, una hora abans de la presentació oficial. Seguidament, al saló de les Homilies d'Organyà de la biblioteca municipal hi haurà la inauguració de l'exposició Manelet. Josep Manel Casserras i Solé.

L'acord de l'entrega del reconeixement prové del darrer ple del consistori solsoní, després d'haver rebut una sol·licitud formal signada per la Confraria de la Mare de Déu del Claustre, l'Agrupació de Geganters, l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona, la Colla Gegantera del Carnaval i l'Orquestra Patinfanjàs. Durant l'esdeveniment es va recordar en diverses ocasions l'activista cultural i amic del Manelet Joan Subirà (1944-2011), també conegut com el Joan de la Rossa, a qui es va atorgar la primera medalla de la ciutat de Solsona.