Constructores del Solsonès inicien una xarxa d'intercanvi de materials

Han creat un catàleg amb la maquinària i l'equipament que cada empresa posa a disposició

20.06.2017 | 08:17
El camió grua és dins les opcions del catàleg

Vuit empreses constructores del Solsonès i Cardona han posat en marxa el Catàleg de maquinària i equipament per llogar i compartir, amb la intenció d'establir una xarxa on tots en surtin beneficiats, «els uns perquè no han de comprar, ja que disposen de la possibilitat de llogar-la al veí, i els altres perquè poden treure rendibilitat d'aquelles eines que no estan fent servir», explica la dinamitzadora del projecte, Montse Riu, d'Empresaris per al Solsonès.

La idea va sorgir d'Abel Cots, d'Excavacions Cots Codina de Cardona. «Fa uns dos anys que vam començar a donar-hi voltes, i ara ja tenim el primer catàleg, al qual vuit empreses s'han adherit», en paraules de Cots. L'empresa Constructora de Solsona ha estat la primera que ha llogat material. Jordi Feliu, el seu president, declara que de seguida que li van explicar el projecte hi va voler col·laborar, perquè «és un benefici per a la comarca». Ha llogat bastides en diverses ocasions, ja que «si les tenim a casa, no les hem d'anar a buscar a fora», afegeix.

L'impulsor del catàleg, Abel Cots, parla d'una reticència inicial per part d'algunes empreses, i d'una necessitat d'obertura de mentalitat, perquè «molt cops, entre veïns, no sabem el que tenim». Cots es mostra satisfet amb les empreses participants, amb l'esperança que si la gent «té la informació» i veu que funciona, «s'hi obrirà». La finalitat principal del projecte és posar en contacte les persones, en un catàleg que està obert a tothom, «també a particulars que ho necessitin», en paraules de Cots. El preu es fixa en la relació entre els dos agents interessats.

Tot tipus de material

Les entitats que posen el seu material a disposició són Constructora de Solsona, Constructora Proens (Solsona), Brichs Obres i Construccions (Solsona), Caopsa (Sant Llorenç de Morunys), Construccions i Obres Xerec (Cardona) i Excavacions Cots Codina (Cardona). Jordi Feliu, de Constructora de Solsona, valora l'oportunitat de donar utilitat «a les eines que no es fan servir», siguin vehicles com ara tractors, grues, pales car-regadores, dúmpers, o altres tipus de maquinària, com ara automuntants, encofrats, plataformes elevadores o barraques d'obra.

Montse Riu i Abel Cots han manifestat les seves ganes d'aplicar la idea en altres sectors, com pot ser la pagesia, tan present al Solsonès. En paraules de Feliu, «a altres sectors també els aniria bé, i la idea és potenciar el territori, ajudar-nos entre tots, en comptes de competir».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Solsonès

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Solsona fa cinc mesos que té preparat un pis per a refugiats

Creu Roja de la demarcació de Lleida s'encarrega de coordinar l'acollida

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La Fira del Tió solsonina amplia el seu programa amb activitats familiars

La plaça Major serà el centre de la fira, amb el mercat artesà i l'exposició de tions i pessebres

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

La Fura commemora el centenari de la Revolució Russa amb «Parlem de...»

El cicle de conferències debatrà sobre els diversos problemes amb què va topar Rússia a partir del...

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

L'entitat Sol del Solsonès celebra el seu 15è aniversari

La festa principal, que va ser posposada, tindrà lloc aquest diumenge

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Solsona diposita una de les urnes de l'1-O al fons del Museu Diocesà i Comarcal

Les altres sis urnes que es van fer servir pel referèndum s'han repartit entre entitats i...

Enllaços recomanats: Premis cinema