L'Ajuntament de Solsona obre la convocatòria per a les primeres proves d'elecció de l'hereu, atès l'interès manifestat per alguns joves de presentar-s'hi de candidats. En funció del volum de sol·licituds, l'Ajuntament decidirà si s'escull només un hereu o si també s'acompanya de dos fadrins.

Els aspirants, igual que les aspirants a pubilla, han de ser de Solsona i tenir entre 16 i 23 anys, la franja d'edat que posteriorment els permetrà participar a l'elecció de la pubilla i l'hereu de Catalu-nya. De moment han presentat la sol·licitud formal al consistori dos joves, a títol particular, mentre que un tercer ha entrat una instància d'adhesió a la instauració de la figura de l'hereu. Tot i això, és previst que els pròxims dies hi hagi més peticions. El termini es tancarà el divendres 30 de juny.

L'Associació del Pubillatge Solsoní, que des del 2011 fomenta la tradició amb xerrades als centres de secundària de la ciutat, ha rebut la notícia molt positivament. «Feia molts anys que teníem ganes d'instituir la figura de l'hereu, però no ho vèiem fàcil», segons la presidenta de l'entitat, Berta Plans, contenta que hagi crescut la inquietud entre els joves.