La primera Jornada de Salut de la Masia Tonicoll, situada al terme de Pinell, va tenir ahir la participació de ponents reconeguts mundialment com ara el swami Joythimayananda, que hi va acudir expressament des d'Itàlia, i el monjo budista Thubten Wangchen, fundador de La Casa del Tibet de Barcelona i deixeble del dalai-lama.

L'esdeveniment va ser organitzat per l'Associació Salut Activa, amb Toni Cuspinera al capdavant. Les activitats del matí van estar centrades en el cos: el ioga terapèutic amb Or Haleluiya, el taller de relació amb cavalls amb Maurici Biosca, el de benestar amb Josep Pujol, el de radioestèsia i principis de kinesiologia amb Pere Vilà, i el de biomagnetisme amb Jesús Sepúlveda. Després de dinar, les conferències-col·loqui van estar enfocades a la ment.

La conferència teòrico-pràctica sobre aiurveda, amb el swami Joythimayanandam, va ser la primera de la tarda, seguida per la xerrada de Wangchen, que va parlar sobre budisme i el Tibet. Els següents col·loquis van estar enfocats en les ciències energètiques, amb Miquel Vallès, en l'obra La densitat del buit de Nassim Haramein, amb Marco Díaz, i en les essències trembling lights, amb Mimon dona medicina. A la nit, a la terrassa de la masia, el concert d'Aine Voces va relaxar el públic. A més dels conferenciants que van voler ser al Solsonès per formar part d'aquesta primera Jornada de Salut, la proposta va atreure una cinquantena d'assistents.