La geganta Roseta ha complert 25 anys i Guixers ho va celebrar dissabte amb set colles geganteres catalanes i els veïns del poble i la comarca. La jornada de celebració va començar amb una fideuà per a més de 300 persones. En el que ha estat la 3a trobada gegantera, hi van participar les colles de Guixers, Sant Llorenç de Morunys, Montmajor, Gironella, Calaf, Ponts i Navarcles.

La plantada de gegants de les cinc de la tarda va ser seguida per la cercavila de les sis i els concerts dels grups del Solsonès Kuissó i Séptimo A. En paraules de l'alcalde de Guixers, Marià Chaure, «hem pogut desenvolupar tota la jornada a l'aire lliure fins a les dues de la nit, que s'ha posat a ploure i hem hagut de continuar a l'interior del local».

Chaure ha explicat que fa «25 anys que Antoni Deig, en aquell moment bisbe de Solsona, va beneïr la Roseta». Per als veïns de Guixers, la geganta és un homenatge «a les dones pageses, que han empentat les cases de pagès», ha dit el batlle, que ha afegit que «va ser creada per l'avi Casserras, el Manelet va fer el gegant Ramon i el record d'enguany, una obra d'art, l'han fet les filles del taller Casserras».